BG 5609-0731


Nu kan du köpa våra fiskekort på www.ifiske.se sök sedan på fiskevatten och län.


******SENASTE NYTT!******


Nyplanterat 100kg regnbåge i Ondtjärn onsdagen den 15 juli.Medlemmar i föreningen har nu möjlighet att låna släpvagnen för en avgift på 100 kr/0-24 timmar. Kontakt Sven Jerfström 070-6440205.
Sportfiskebutiken i Bollnäs har fått ny ägare och har bytt namn, men finns även nu i samma lokal och de säljer även våra fiskekort(ej fiskerättsägare, nät och Ondtjärn).
Butikens namn är Snakeroll Sportfiske tele: 073-3302515
Vid årsmötet den 25 februari avgick Sten-Björn som ordförande efter hela 35 år. Till ny ordförande valdes Sven Jerfström. Sten-Björn tar över som ny kassör. Vi välkomnar Niklas Hoffman och Magnus Ahko till styrelsen, båda som nya suppleanter.
Styrelsen består av Sven Jerfström Ordförande, Göran Hollsten, Inge Gustavsson, Mattias Gustavsson, Ola Persson, Mats Wikström, Volodymyr Mytsko och Sten-Björn Sköld. Suppleanter är Mats Engman, Viktor Gustavsson, Niklas Hoffman och Magnus Ahko.OBS! OBS! Fiskerättsägaravgiften är numer 100 kronor/år, detta enligt beslut av Fiskevårdsområdets styrelse(fiskerättsägarna) Skicka in er avgift på vårt bankgiro 5609-0731.


Lördagen den 13 juli var det åter dags för Hanebo-Segersta fiskevårdsförening att bjuda allmänheten på gratis fiske. Platsen för detta evenemang var Ondtjärn eller Ontjärn som den alltid har hetat i folkmun. Gratisfisket påbörjades kl 9.00 och pågick fram till kl 18.00. Redan före utsatt tid kom de första förväntansfulla, ung som gammal, som sken ikapp med en härlig sommarsol. Vid 11 tiden tändes fem grillar som sköttes av styrelsemedlemmar, men även av andra hjälpsamma personer.

Vi grillade korv som vi bjöd på tillsammans med valfri läskedryck, vilket var mycket uppskattat av alla. En riktig regnskur mitt på dagen, störde inte nämnvärt, eftersom vi hade tillgång till den trevliga kojan som föreningen byggde för tio år sedan. Ett inslag var att alla som plockade skräp runt tjärnen fick delta i ett lotteri med ett fritt årsfiske som pris. Vinnare blev Magnus Ahko och Oskar Lindkvist, båda boende i Kilafors.
När fiskedagen summerades kunde vi konstatera att det kom 73 nöjda fiskare. Fisket var väl inte det allra bästa trots att vi hade planterat 125 kilo fina regnbågar för den här dagen. 14 st regnbågar fångades. Korvåtgången var det inget fel på, samtliga 200 gick åt och 120 läsk, dracks.
Norlanderska fonderna sponsrade och gjorde det möjligt ekonomiskt, och vi hoppas att även nästa sommar, åter kan bjuda allmänheten på en fantastisk upplevelse.Fiskekortet för Ondtjärn kan endast lösas kontant på plats eller via www.ifiske.se. De som har det vanliga sportfiskekortet(årskort av papper)kan inte lösa 60:- dygnskort via ifiske, utan det är kontanter som gäller. OBS! det går inte att betala med Swish. Ha alltid kontanter med, ifall det skulle vara svårt med telefonuppkoppling. Inget fiske får ske, före utförd betalning.
Drygt 50 personer kom den första premiärdagen på Ondtjärn och nästan 20 personer den andra dagen. Fisken nappade bra båda dagarna och var jämt fördelade mellan röding och regnbåge. Tyvärr så kunde vi se att det hade förekommit ett omfattande tjuvfiske, vilket gamla pimpelhål vittnade om. Hade dessa tjuvfiskare ertappats, hade vi beslagtaget fiskeredskap och eventuella fordon, vilket vi har all rätt att göra(Det är inte tjuvfiskaren som bestämmer vilka åtgärder som får vidtas).


Vi finns nu även på facebook. Länken dit är www.facebook.com/hanebo.segersta.fiskeKöp vårt sportfiskekort(årskort) så betalar ni 60 kr för ett dygns fiske på Ondtjärn och dessutom blir ni automatiskt medlem i föreningen. För övriga kostar ett dygns fiske på Ondtjärn 100 kr.


Här är länken www.ox2.com/amot-lingbo-tonsen/


Obs! Om ni gör en SMS-beställning på fiskekort via www.Ifiske.se kommer ni att få en webblänk som svar i ett SMS med en hänvisning rakt till rätt produkt i vår webbbutik. Det innebär att
det inte fungerar på äldre mobiler utan det måste vara en så kallad "smartphone".
OBS!!!!!! Fredagen den 13 oktober 2017 upphörde Björktjärn som put and take fiske och övergick därmed samma dag till vanligt fiske, där årskort, veckokort och dagkort gäller. för ytterligare information 070-6440205